Scrisoare catre Mosu`!

Dacă ar fi să-i trimit Moşului o scrisoare i-aş scrie aşa:

„Dragă Moşule,

Stiu că ar trebui să-ţi spun acum că am fost cuminte că, poate aşa, voi primi vreun cadou! Dar anul acesta am realizat că nu ştiu ce înseamnă să fii cuminte.
Nu ştiu dacă a fi cuminte presupune a respecta aceleaşi norme impregnate în conştiinţa noastră colectivă de atâtea mii de ani sau de a îndeplini aşteptările unui segment de oameni. Oricare dintre ele ar fi explicaţia, cred, Moşule, că niciunul dintre noi, oamenii, nu am înţeles nimic! A fi cuminte înseamnă să fii cuminte, adică a acţiona din minte. Dar sigur nu din orice fel de minte! Nu cred, Moşule, că vrei să mă comport dintr-o minte îndoctrinată, programată cu suferinţe, cu limitări, cu neîncrerere în oameni, cu judecată sau cu frică. Nu cred că vrei să fiu cu-mintea asta!  În schimb, cred că ai fi vrut ca şi eu şi toţi ceilalţi oameni să trăim printr-o minte autentică, o minte capabilă să gestioneze liberul arbitru în direcţia unui bine individual, dar mai ales în direcţia unui bine colectiv.

Acum când scriu, nu ştiu cu ce fel de minte sunt, dar nici nu cred că mai contează pentru că mai presus de a şti acum, CRED… în tine, Moşule drag! Că, prin magia ta, poţi transforma hectare de suferinţă în continente întregi de bucurie. Cred că prin această bucurie pe care o vei aduce, oamenii se pot întoarce la ei Acasă! Şi pentru că ştiu că mă poţi ajuta, Moşule, îmi doresc să-mi aduci un singur lucru anul acesta: o ceapă uriaşă cu 7 straturi pe care s-o pot desface!

Te vei întreba de ce am nevoie de o astfel ceapă şi îţi voi spune aşa: cred că această ceapă reprezintă toate suferinţele omenirii, toate măştile, toate greutăţile şi toate neputinţele. Şi mai cred că, dacă voi decoji această ceapă strat cu strat, noi, oamenii, vom putea ajunge ACASĂ!

Primul strat pe care l-aş decoji ar fi stratul Măştilor. Aici voi da la o parte pentru totdeauna comportamentele mascate ale oamenilor provenite din rănile lor din copilărie şi voi lăsa loc Autenticităţii.

Al doilea strat pe care îl voi da la o parte va fi stratul Judecăţilor. Voi da la o parte toată Judecata pe care oamenii o au faţă de ei înşişi, în primul rând, şi faţă de ceilalţi şi voi pune în lumină Iertarea.

Al treilea strat care va dispărea definitiv va fi stratul Agresivităţii dintre oameni. Ei nu se vor mai agresa sub nicio formă, lăsând loc Armoniei.

Al patrulea strat de scos va fi acela al Fricii. Vor dispărea aici toate fricile oamenilor că nu pot atinge visurile lor. Toate fricile, fobiile, angoasele nejustificate. Toate fricile de a-şi trăi viaţa! În locul lui va apărea Pacea!

Indiferenţa va fi cel de-al cincilea strat care va dispărea. Oamenii vor primi în schimb să Comunice şi, mai ales, să Dăruiască necondiţionat!

Penultimul strat pe care-l voi da la o parte, al şaselea, va fi stratul   Necredinţei, adică al lipsei de încredere în sine ca fiinţă umană, unică, specială, care are un rost precis aici, pe Pământ. Necredinţa că poţi fi autentic va fi înlocuită cu Credinţa în autenticitatea sa, în Sinele tău real şi în toate manifestările tale curate, împlinitoare şi pline de viaţă.

Ultimul strat pe care îl voi da la o parte va fi Separarea, care va înlătura odată pentru totdeauna supravieţuirea limitată, lipsită de sens şi va aduce cu sine rostul fiecăruia de a Trăi cu Iubire de sine, de ceilalţi şi de Tot.

Mă vei întreba, Moşule, ce va rămâne după ce voi înlătura toate aceste 7 straturi. Şi-ţi voi răspunde că acolo este ACASĂ! Şi ACASA voi găsi:

Acceptare a vieţii cu linişte, cu seninătate şi cu profunzime, cu bucurie, fără niciun control pentru că am de învăţat de fiecare dată ceva atât de impotant pentru evoluţia mea şi apropierea mea de înţelegerea acestei vieţi care a fost croită cu atât de multă iubire pentru noi.

Credinţa în noi ca fiinţe după „chipul şi asemănarea lui Dumnezeu”, care suntem răspânditori de lumina în jur.

Acţiuni pe care le voi face cu toată puterea primită din acceptare şi credinţă eliberatoare, în  primul rând, şi apoi regeneratoare pentru întreaga mea viaţă autentică.

Sunt fiinţă înzestrată ca şi toţi ceilalţi semeni ai mei, cu un TOT perfect. Sunt parte de viaţă care curge ca să “ude”, să aducă bucurie şi să aducă iubire.
Accederea la mine tot mai curată, fără o minte controlatoare, fără gânduri judecătoare, fără aşteptări de la cei din jur. Accederea la misiunea mea aici, ca parte integrantă şi conectată la tot ce e în jur.

A.C.A.S.Ă. e cel mai bine, Moşule! A.C.A.S.Ă. te laşi în voie, te bucuri de linişte, de orice moment petrecut cu tine fără să te judeci, fără să te învinovăţeşti. A.C.A.S.Ă. este toată lumea care primeşte viaţa şi oricine trăieşte liber de resentimente şi judecăţi! A.C.A.S.Ă. poţi orice, primeşti orice şi dai orice cu inima deschisă!

Te rog, Moşule, du-mă ACASĂ!”

Voi ce i-aţi cere Moşului?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Hartie plantabila

Crestem impreuna!

Oracool

Re - creați-vă!

Handmade, natural, din suflet!

Clasicdesign -bijuterii argint , pietre semipretioase

bijuterii din argint , pietre semipretioase

7 coline

Un blog despre oameni si locuri, flori, gradini si hobby-uri

Jurnal Bio

Consilierul tau pentru o viata sanatoasa

%d blogeri au apreciat asta: